Få erbjudanden på industriportar

Jämför erbjudanden från flera leverantörer. Spara tid och pengar.

Få erbjudanden på industriportar från flera leverantörer

Behöver din verksamhet en ny industriport? Garage.nu hjälper dig att hitta leverantörer, hämta in offerter och jämföra priser. Snabbt, enkelt och gratis.

Fyll i formuläret på denna sida för att få offerer från upp till 3 industriportsleverantörer.

Så funkar det

 1. Fyll i formuläret. Ta ett par minuter och välj vilken sorts industriport du är ute efter.
 2. Få erbjudanden. Du blir kontaktad av upp till 3 portleverantörer. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa erbjudanden.
 3. Välj leverantör. Välj sedan enkelt den leverantör du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få erbjudanden på industriportar

Pris för industriportar

När ditt företag investerar i en industriport ska du få ut så mycket möjligt för pengarna. Därför bör du ta hänsyn till två kostnader innan du bestämmer dig för vilken port du vill ha: Hur stor engångskostnaden för porten blir och hur stor totalkostnaden förväntas bli.

Engångskostnaden – det du betalar nu

Engångskostnaden är relativt enkel att förhålla sig till. Den baseras på hur mycket du betalar för själva industriporten och eventuellt monteringen av den. Ju mer du gör själv, desto lägre blir engångssumman.

Men det finns andra faktorer som kan påverka hur hög eller låg engångssumman blir. Den viktigaste faktorn för hur du kan sänka den hjälper vi dig med på denna sida – genom att hämta in och jämföra erbjudanden från flera leverantörer, så att du får den bästa industriporten till det bästa priset.

Bland det som kan driva upp priset på industriporten finns följande faktorer:

 • Ska porten vara motoriserad? De flesta föredrar det, och vanligtvis innebär det en extrakostnad på runt 7 000 kronor.
 • En gångdörr i porten kan öka levnadstiden på portens mekaniska delar, eftersom att den avlastar mekanisk öppning och stängning. Att montera en gångdörr i en industriport kan öka priset med mellan 7 000 och 9 000 kronor per dörr.
 • Även fönster ökar priset för en industriport. Om du väljer en port utan fönster kommer du undan billigare, men du går miste om ljusinsläppet. För shoowrooms och utställningslokaler är helglasade industriportar ett bra alternativ.
 • Vilket låssystem vill du installera? Vad du landar på här bör baseras på hur många personer som ska ha tillgång till att öppna industriporten och om det är många externa personer som behöver tillgång till den. Om det sistnämnda är aktuellt kan ett kodlås vara smart, men det är ofta en lite dyrare lösning.
 • Behöver du varningsljus? Särskilt i verksamheter där stora fordon passerar genom porten är varningslampor praktiska för att meddela människor utanför om att ett fordon är på väg ut. Om omgivningen runt porten är skymd kan varningslamporna öka trafiksäkerheten på din arbetsplats.
 • Ska porten vara isolerad eller oisolerad? En isolerad industriport blir något dyrare än en oisolerad port.
 • Vill du ha samma färg på porten som på byggnaden? Om den färg du väljer inte är en standardfärg kostar det extra att få din industriport i den valda färgen.

Fyll i formuläret

Totalkostnad för en industriport

Jämfört med en vanlig garageport används industriportar mycket mer. Det gör att slitaget på porten och dess delar är större. Då behöver de servas, repareras eller bytas ut.

Därför bör du kika på tillgängligheten och kostnader för extradelar till den port du har i kikaren. Här kommer poängen med att inte bara räkna med inköpspriset, utan även totalkostnaden för porten. Billiga industriportar kan ha dyra extradelar som gör att totalkostnaden likväl blir hög.

Billigast inte alltid bäst

Dessutom har billigare industriportar ofta lägre kvalitet och kräver därmed byte av delar oftare än de mer kostsamma modellerna. Kvalitativa portar med bra rostskydd och låga underhållskostnader har längre livslängd och kräver inte service lika ofta. Det håller kostnaderna nere i längden.

Vissa leverantörer erbjuder serviceavtal som ger obegränsad service inom en viss tidsperiod. Detta fungerar nästan som en försäkring och kan vara ett bra sätt att ha förutsägbara utgifter i samband med underhållet av porten.

Dessutom innebär en isolerad industriport att kostnaderna för uppvärmning minskar, ibland med flera tusen kronor.

När du ska välja rätt industriport för din verksamhet bör du alltså försökak hitta en port som är bra utan att kosta för mycket i onödan.

Olika sorters industriportar

Det finns många verksamheter som behöver industriportar – bland annat lager- och logistikcenter, servicelokaler, industrier, butiker samt skogs- och lantbruk.

Dessutom finns olika sorters industriportar att välja mellan. De vanligaste typerna av industriportar är slagportar, vikportar, takskjutportar samt rullportar och snabbrullportar.

Vilken industriport som passar ditt företag beror på vilken sorts verksamhet du bedriver och vad porten ska användas till.

 • En slagport är som en stor dubbeldörr. Den passar för medelstora eller mindre öppningar där fordon eller fotgängare sällan passerar.
 • Vikportar har flera segment, vanligtvis mellan två och åtta, som viks ihop horisontellt in mot sidoväggarna. Vikportar passar bra för breda öppningar där utrymmet kring öppningen är begränsat.
 • En takskjutport består av segment som skjuts upp under taket när den öppnas. Det innebär att utrymmet runt portöppningen kan utnyttjas till fullo. Takskjutporten passar där porten används ofta och av olika höga fordon.
 • En rullport består av paneler som rullas upp på en konstruktion ovanför porten. Rullporten sparar utrymme under taket och kräver inte att ytan kring portöppningen är fritt.
 • En snabbrullport är – som det låter – en rullport som öppnas och stängs snabbt. Snabbrullportar är vanligare inomhus, i exempelvis kylförvaring, men går även att använda som utomhusport och nödutgångsport. Denna typ av rullport passar när många passerar porten frekvent.

Få erbjudanden nu

Läs mer

check icon

Spara tid

Slösa inte tid på att själva leta upp erbjudanden. Låt oss göra jobbet åt dig.

check icon

Spara pengar

Genom att få och jämföra erbjudanden från flera leverantörer kan du säkerställa att du inte betalar för mycket i onödan.

check icon

Helt gratis

Att använda Garage.nu är helt gratis och du förbinder dig aldrig till något.

Få erbjudanden nu!